ASA 2 - Hardenberg 2

Een staande ovatie wachtte Tom Brans. Foutloos gespeeld en een overwinning op het eerste bord.

De opstellingen:

De stand in de poule voorafgaande:

En het moge duidelijk zijn. Het is vandaag een degradatiekraker. Eigenlijk moet er gewoon gewonnen worden. Ben McNab ziet Abraham vandaag en ook Nick kan niet spelen. Wout van Harten en Rein Visée zijn de invallers.

15:15
Fred pakt een remise hetgeen een goede afspiegeling van de partij lijkt te zijn. Kort erop biedt de tegenstander van Jan Willem in een betere stelling remise aan hetgeen uiteraard direct wordt geaccepteerd. Tussenstand 2-1.

Bord van Malcolm ziet er niet best uit. Wout staat een tikje beter, net als Arnout, Rein en Ron. Het belooft nog spannend te worden.

15:30
Malcolm heeft inderdaad een trucje gemist en geeft op. 2-2

15:45
Na een trucje in de opening is Wout eigenlijk niet meer in de problemen geweest. Na het afruilen van het laatste stuk is het zes tegen vijf pionnen en mag Wout laten zien dat de rest slechts techniek is.

16:00
En de rest was techniek. Wout wint een mooie pot. 3-2
Arnout staat gelijk, bij Ron gokken we op remise en Rein moet winnen.

16:30
Rein loopt tegen eeuwig schaak aan. Remise. Ron in tijdnood in de tussentijd maar die heeft een soort dolle Loper. De tegenstander zit in de denktank om de (aanwezige) oplossing te vinden.

18:00
En helaas kan ik niet anders melden dan dat de tegenstander van Ron pat ontloopt en dat Arnout de winst niet weet te vinden. 4-4 en daar hebben beide teams eigenlijk net niets aan.