ASA 2 - Wageningen 3 (einde)

Beide teams zijn nog niet veilig en dus het een “do or die” wedstrijd.

14:30
Terwijl de binnenstad van Arnhem wordt bevolkt door mensen die het nodig vinden om te protesteren tegen het feit dat een protest met een koran-verbranding niet mag doorgaan bevindt het tweede van ASA zich in de betrekkelijke rust een rechtstreeks degradatie-duel.

15:00
Arnout staat goed, Ron staat beter, Nick staat goed, Ben staat prima, Wout pakt nu net een solide remise, Jan-Willem verkloot de opening, idem-dito voor zijn buurman Tom. Fred staat moeilijk maar nog niet verloren.

15:30
Jan-Willem geeft op, Tom schaakt door tegen beter weten in. Arnout speelt echt top en verdient de winst. Ron heeft nog steeds een dikke plus, Fred pakt toch remise (netjes) en Nick gaat naar een technisch gewonnen eindspel toe.

16:45
En dan ineens gaat het heel erg hard.Ron verliest en Arnout moet remise accepteren waar hij zo geweldig heeft gestaan. Nick gaat van erg goed naar verlies zo te zien. Inmiddels is de plus van Ron compleet verdwenen.

17:10
Tom geeft op, Ben pakt een mooie remise, de plus van Ron is veranderd in een verlies en ook Nick heeft moeten opgeven. Collectieve off-day. Eindstand 2-6