WSG 2 - ASA 2 (4-4)

Met een teamcaptain die genoot van een vakantie en de ander die door corona geveld thuis moest blijven werd een beroep gedaan op Ilan en Rein om op zoek te gaan naar een resultaat in Winterswijk.

Door Jan-Willem van Willigen

Hierbij een korte samenvatting van hetgeen ik gezien heb van de verschillende partijen.

Fred mocht vandaag als plaatsvervangende teamcaptain optreden en aan hem de taak om het team naar een resultaat te leiden. Zelf speelde hij een degelijke partij waarin weinig is gebeurd, eigenlijk een gortdroge remise maar het begin was er.

Ikzelf speelde een pirc met een aan weerszijden gemiste kansen hetgeen uiteindelijk onvermijdelijk in een remise moest eindigen. Daardoor was de tussenstand 1-1 en leek alles nog mogelijk.

Tom had op papier goede kansen en speelde een prima franse partij, terwijl hij druk aan het nadenken was over hoe hij het ging winnen ging hij door de vlag en stonden we achter.

Op dit moment ziet het er slecht uit voor ons, zowel Ilan, Ron en Wouter staan duidelijk minder. Ben zit in een betonstelling, alleen Rein gaat goed.

Rein had een pionwinst in de opening, greep zijn tegenstander bij de keel om niet meer los te laten. Mooie recht toe recht aan zege. 2-2

Bij Ron zag het er lange tijd echt slecht uit, zijn tegenstander had een gevaarlijk pionnenoverwicht in het centrum. De Arnhemse stuurlui aan wal gaven er dan ook niet veel meer voor. Maar met de fighting spirit van Ron is evenwel niks mis, hij bleef ook in tijdnood goede zetten doen. De foutjes kwamen van de opponent en Ron sloeg genadeloos toe om alsnog een punt te pakken.

Wouter speelde echt een leuke partij met tegengestelde rokades. Onze jongeling was misschien iets te agressief en kwam in een Toreneindspel met 2 pionnen minder. De tegenstander zou dit varkentje moet kunnen wassen (en hij stond ook echt dik gewonnen) maar kwam bedrogen uit. Wouter speelde een uitstekend eindspel, de vertwijfelde gebaren van zā€™n opponent waren voor mij het hoogtepunt van de middag. Een dik verdiende remise was er voor Wouter.

De meest flitsende verschijning was zonder meer Ben in zijn blinkende rode bolide. Ben stond de gehele partij onder druk. Pas in tijdnood wist hij zich los te rukken maar het was helaas niet genoeg voor de winst.

4-3 voor

Ilan was onze tweede invaller en hij speelde tegen een oerdegelijke veteraan, verloor een pion in het vroege middenspel en zag hem nooit meer terug. Het toreneindspel met 2 pionnen minder was kansloos en werd door de tegenstander netjes uitgespeeld.

De eindstand was derhalve 4-4 en daarmee kunnen we best tevreden zijn.

In het speellokaal (kennelijk onderdeel van een kerk) waren helaas geen alcoholische versnaperingen. Maar de twee dollemansritten door zo ongeveer de gehele Achterhoek in het autootje van Tom hadden minstens hetzelfde effect.