ASA 2 - Het Kasteel 1

Met Tom van ‘t Hoff als invaller is ook ASA 2 van start gegaan tegen het op papier veel sterkere Kasteel uit Wijchen.

Het gaat al snel mis. Binnen anderhalf uur staan de eerste twee nullen op het uitslagen formulier.

Inmiddels de slachtoffers kort gesproken. Bij Tom was het een gevalletje “was nu maar naar Pearle gegaan”, met de toren wordt een pion geslagen en wordt de dekkende loper compleet over het hoofd gezien. Lodewijk werd vanaf het begin onder druk gezet en kon zich hier niet onderuit spelen.


Kent u die grap van die schaker die er van overtuigd is dat hij totaal gewonnen staat totdat hij zich realiseert dat hij een stuk achter staat? Ron Engelen kent hem nu wel en geeft op.

Dan maar eens een blik op de andere borden geworpen op zoek naar een lichtpuntje. Bij Arnout zie ik die nog niet en sterker, ik ben bang dat hij de boel aan het verstieren is. Jan-Willem staat een pion achter maar daar lijkt nog niet veel aan de hand te zijn. Gelukkig zie ik bij Ben wel een mooie stelling. Ben heeft wel voor de zekerheid de winnende loper veilig opgeborgen achter twee pionnen waarbij het een zekerheidje lijkt te zijn dat zodra die lijn zich opent dat het begin zal zijn van een aanval op de koningsvleugel. Malcolm staat in mijn optiek verloren met een opgesloten toren en bij Tom zie ik gelukkig wel een mooie solide stelling met een pionnetje meer.


Het verlies bij Malcolm is inmiddels geïncasseerd en Ben behaald een mooie remise. De stand is derhalve inmiddels ½-4½. Voor Arnout is dit wellicht niet het droomdebuut als teamcaptain zoals hij gewild zou hebben. Bij Jan-Willem ziet het er goed uit en lijkt een remise ook zeker. Arnout gaat verliezen en bij Tom zie ik nog steeds wel minieme kansjes op een winstpartij.


Jan-Willem pakt inderdaad een mooie remise en Arnout geeft op. Met alleen Tom nog spelend is de stand nu 1-6. Het goede nieuws voor de nieuwbakken teamcaptain is natuurlijk dat vanaf hier alles alleen maar beter kan gaan.