Wageningen 3 - ASA 2 : Einduitslag 3,5-4,5

Vanaf ca. 13:30 uur werd er een live verslag gemaakt van de wedstrijd tussen Wageningen 3 en ASA 2.

We zijn begonnen. Leo was even de tijd vergeten, maar na een telefoontje was hij toch net voor 13:30 uur binnen.
De opstelling is de volgende:

WG3-ASA2-0.JPG

14:15 uur:

We zijn ruim een uur bezig (voor de meesten dan want Leo is nog maar 45 minuten bezig :-)).
Jorick heeft en pionnetje verloren uit de opening, maar daarvoor wel wat mee activiteit gekregen. Ik zie alleen nog niet hoe hij daar gebruik van zou kunnen maken. Maar aangezien hij rondloopt lijkt hij zich in ieder geval nog geen zorgen te maken.
Leo heeft nog niet al zijn tijd ingelopen, maar heel veel scheelt het al niet meer in tijd, Het ziet er nog behoorlijk tam uit op zijn bord, maar dan zal nog wel gaan veranderen.
Bij Ron gebeurt nog niet zo veel op het eerste zicht. Er wordt langzaam wat rondgeschoven en veel tijd gespendeerd aan het verzinnen van de juiste strategie.
Bij Malcolm zien we weer eens een ongewone stelling op het bord. Daar ga ik me helemaal niet aan branden om er een mening over te geven.
Bij Niels zie het wel positief in. Niet zozeer omdat het er duidelijk beter uitziet, maar mee een gevoel dat zijn steling beter speelbaar is.
Bij Jan-Willem gebeurt al een heleboel en daar kunnen we mogelijk over niet al te lange tijd meer over melden. Hetzelfde geldt voor Ben die een pionnetje heeft gewonnen in de opening en voor zijn doen zeer aanvallend staat. Als dat maar goed gaat…Ben en aanvallend was in het verleden nooit echt een goede combinatie.
Tom heeft een qua rating gelijkwwardige tegenstander. Leuk, want dit is toch een lastige klasse voor hem. Eens kijken of hij een goede start van de competitie kan maken (hij was vorige ronde vrij).

15:00 uur:

Leo staat ondertussen een kwartier voor in tijd en heeft een leuke aanval opgezet. Ik ben benieuwd hoe zijn tegenstander dit weet te pareren. Jorick staat weliswaar nog wel zijn pionnetje achter, maar heeft een vrijpion in het centrum die hij langzaam aan het opschuiven is. Ik zie ondertussen gelukkig weer wat meer mogelijkheden in zijn stelling. Bij Ron ziet het er nog steeds zeer complex uit. Ik zie zo op het oog geen voordeel aan beide kanten.
Bij Malcom is het vergelijkbaar, complex en geen echte mogelijkheden voor één van de spelers op dit moment. Maar dat kan zo maar veranderen.
Niels heeft enorme druk op de Koningsvleugel van de tegenstander. Het wordt echter lastig om nog een extra stuk erbij te halen. Mogelijk moet hij forceren met een stuk offer. We gaan binnen niet al te lange tijd weten wat het gaat worden. Bij Jan-Willem zie ik ook nog geen echte winst of verlies in de partij. Ook qua tijd vergelijkbaar.
De tegenstander van Ben is iets onder de druk uit gekomen. Ben staat nog steeds een gezonde pion voor, maar heeft op dit moment geen mogelijkheden om door te drukken.
Tom staat riant in tijd voor tot zijn eigen verbazing. Na 20 zetten is er nog geen stuk van het bord. Dat kan nog wel eens een lange zit worden. Mogelijk dat het half uur voorsprong van Tom hem gaat helpen.

15:45 uur:

Leo is al klaar. Na een verwoestende aanval pakte hij het punt en zit nu lekker te genieten van ijn 0.0% biertje.
Jorick heeft het lastig en het is de vraag of hij het gaat redden, omdat hij nog steeds een pion achterstaat en een 2e pion lijkt te hangen. Zijn vrij pio is afgeruild, dus dat voordeel is hij kwijt. Bij Ron staan nog steeds heel stukken op het bord. Hij heeft alleen minder tijd en dat wordt mogelijk ook nog lastig. Bij Malcolm wordt het bord steeds leger. Nog niets te zeggen wie er gaat winnen.
Niels heeft, om erger te voorkomen, zijn Toren geofferd, maar kan net geen mat zetten. Het bijft dreigend, maar de tegenstander heeft nu de mogelijkheden om zijn stukken erbij te halen en dan staat hij zelfs 2 stukken achter.
Bij Jan-Willem gaat de tijd ook een probleem worden. Er komt wat meer ruimte op het bord, dat dan weer wel, maar dat speelt niet gemakkelijker.
Ben heeft nog steeds iets voordeel, maar krijgt het niet voor elkaar om door te drukken. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als er nog wat zware stukken afgeruild worden. Tom heeft net een randpion weggegeven op zijn Koningsvleugel. Al met al staan we voor, maar ik ben nog niet optimistisch naar de afloop.

16:00 uur:

Het gaat ineens hard. Ben weet stukken af te ruilen en komt in een Toren/Paard tegen Toren stand voor te staan. Na wat afruilen van pion gooit hij nog een Paarden vork ertegen aan en de winst is binnen. Tegelijkertijd is het afgelopen op het bord van Malcolm. Hij stond beroerd, maar de tegenstander doet net één zet verkeerd en het gevolg is Torenverlies, waardoor Malcolm ipv verlies de winst naar zich weet te trekken (update 11/10: het was geen Torenverlies, maar door een tactische zet die de tegenstander gemist had, verloos deze een Loper en beide Paarden en kon dus gelijk ophouden). 3-0 voor dus, maar we zullen die punten hard nodig hebben, want Niels staat ondertussen verloren en bij Jorick wordt het ook steeds lastiger. Tom staat een pion achter als ik het goed heb gezien, dus Wageningen 3 zal toch nog wel wat puntjes gaan pakken vanmiddag.

16:35 uur:

Het is hier bloedstollend. Niels verliest zoals ondertussen ook verwacht was. Jan-Willem kan niet verder komen dan remise. Tussenstand: 1,5-3,5.
Echter, Jorick staat volkomen verloren. Ron staat voor, maar mist een directe winst volgens Leo. Hij staat echter nog steeds heel goed. Bij Tom staan er alleen nog pionnen en 3 lichte stukken aan beide kanten. Het was vooral schuiven de hele tijd. Er lijkt nu een opening geforceerd worden door Tom, maar het is de vraag of dat wel wenselijk is. Remise is nu prima voor hem.

18:00 uur:

Ook Tom weet het niet te redden. Langzaam werd hij teruggedrongen en op het laatst was er geen houden meer aan. Einduitslag daarom 3,5-4,5. Niet iedereen zal tevreden zijn over zijn partij, maar over het algemeen heeft iedereen toch weer een leuke middag gehad en het belangrijkste: de eerste matchpunten zijn binnen.

WG3-ASA2-1.JPG