ASA 1 - Venlo 1

Een harde dobber. Dat gaat het worden vandaag. Een harde dobber en dat heeft nog niet eens iets te maken met de edele sportvisserij.

Allereerst de opstellingen:

De stand van zaken in poule 2D

Op papier verwachten we er weinig van. Maar bordpunten zijn van groot belang dit seizoen. Last minute blijkt Sebas te ziek om te kunnen spelen en moet Geert S zijn plek op bord twee innemen.

14:45
Een eerste blik op de borden stemt onderstaande niet vrolijk. Venlo lijkt op de borden van Geert, Geert en Niels al gewonnen te staan. Mathieu en Tom lijken een minnetje te hebben en Thomas, Bob en Ruud zie ik hooguit als gelijk.

foto gemaakt door Monique van Hoorn

15:30
De eerste remise is een feit en is van Tom. Buiten Bob en Mathieu om begint het er steeds slechter uit te zien voor ons vlaggenschip.

16:00
Geen nieuws is helaas niet altijd goed nieuws. Mathieu pakt een mooie remise, Geert van Hoorn geeft op en ook Ruud moet capituleren. 1-3 derhalve. Niels lijkt wel terug te keren in de partij en ook bij Geert S ziet het er weer iets beter uit. Bij Thomas lijkt het een remise te gaan worden.

16:30
Thomas pakt de remise. Niels staat een pion achter maar de tegenstander moet echt gaan zoeken hoe dit te winnen is.
Bob staat nog steeds okay en bij Geert gaat het van redelijk naar matig naar slecht weer terug naar matig en zelfs weer redelijk. Toch zal daar de rating de doorslag gaan geven ben ik bang.

17:15
Niels pakt een zwaarbevochten remise waardoor de stand nu op 2-4 komt. Theoretisch is er dus kans op 4-4 maar die kans is wel heel minimaal en vereist minimaal één wondertje

18:00
Geert verliest wat geen schade is tegen bijna 700 ratingpunten meer en Bob moet genoegen nemen met remise. 2,5-5,5