Voorst 1 - ASA 2 (3 november) einduitslag 5-3 verlies:

Yes, een account en dus mogelijkheden voor een live verslag.
Eerst dus maar even de opstelling (als dat tenminste gaat lukken)

Voorst1 - ASA 2 - 0.jpg

16:00 uur:
Peter ziet even iets over het hoofd en verliest zijn loper. Uiteindelijk wordt het mat gezet met Toren, Loper, Paard en pion. Veel mooier zie je niet vaak. Helaas was het dit keer in ons nadeel.
Frank krijgt een remise aanbod. Hij zit in de denktank of hij die moet aannemen of niet. Hij heeft tenslotte een vrijpion, maar met beiden 2 Torens en een loper is het niet duidelijk of dit winstkansen heeft. Op zich al een mooie prestatie!
Op de andere borden zag het er eerst redelijk goed uit, maar op een paar borden lijken de kansen te keren. Bij Leo bijvoorbeeld staan zijn Dame en Koning niet lekker. Straks meer.

16:05:
Wat is al vreesde is gebeurd. Hoewel Leo nog een leuke truuk in zijn stelling had verwezen trapte zijn tegenstander er niet in. Ook Leo kon daarna zijn vlag gewonnen geven. 2-0 achterstand!

16:15 uur:
Catheleijne is wederom met een beregoede partij bezig, Dreigingen alom op de Koningsflank van de tegenstander. Frank staat ondertussen een pionnetje achter, terwijl Ron er luiste eentje voor staat. Bij Steven is de stelling weer eens enorm complex en Jan-Willem weet nog steeds stand te houden. Hopelijk slepen we er vandaag een puntje uit, maar het wordt spannend of het gaat lukken.

16:25 uur:
Het is hier razend spannend. Frank dreigt mat in 1 te krijgen. Er lijkt nog maar 1 zet mogelijk te zijn, maar ziet hij hem ook. Volgens Arnout zit er niets meer in in zijn stelling. Beiden lopers en een gelijk aantal pionnen aan beide kanten. Maar hij moet doorspelen, want we hebben de punten hard nodig. Ron lijkt de stelling in hadden te hebben. Een pion voor en de tegenstander kan zijn stelling niet binnenvallen. Vraag is of het hem wel lukt de stelling van de tegenstander binnen te vallen.

16:35 uur:
Frank weet te pareren en dendert door naar mat. Ons eerste punt is binnen! Prachtige prestatie.
Steven en Jan-Willem lijken remise binnen te kunnen houden. Ron moet zijn pionnenoverwicht kunnen verzilveren en Arnout zijn stelling blijft volledig binnen de remise grenzen. Bij Catheleijne is het zeer complex. Ze heeft enorme druk op de stelling van de tegenstander, maar die heeft zeker ook nog kansen.

16:55 uur:
Jan-Willem krijgt remise aangeboden in een net wat betere stand voor hem (allebei 1 witte Loper en evenveel pionnen), maar mag hem toch aannemen. Ron zijn pion kan volgens mij niet meer gestopt worden en dan zouden we op 2,5-2,5 komen te staan. Alleen Steven, Arnout en Catheleijne spelen nog. De heren lijken naar remise te gaan, maar Catheleijne lijkt nu onder grote druk te staan.

17:15 uur:
Arnout mag remise aanbieden en dat wordt aangenomen. Ron promoveert en wint. Stand: 3-3.
Alleen Catheleijne en Steven spelen nog.

17:45 uur:
Zowel Catheleijne als Steven liggen zwaar onder druk, Catheleijne is een stuk achter gekomen tegen 2 pionnen, maar daar heeft ze te weinig compensatie aan. Steven heeft de Dame van de tegenstander binnen gekregen en dat lijkt hem fataal te gaan worden.

17:55 uur:
Helaas weten zowel Catheleijne en Steven de stelling niet te houden. Einduitslag dus 5-3 verlies!